That’s a lot of CHI !

About CHI, GUI and stuff.

1ste iteratie

with one comment

Onze eerste iteratie is vooral gericht om de leertijd van nieuwe gebruikers in te korten door het vergroten van consistentie doorheen onze applicatie.We doen dit voor dat we effectief nieuwe gebruikers gaan te lokken, omdat we er in de eerste plaats voor willen zorgen dat onze toekomstige gebruikers onze applicatie zullen begrijpen en gebruiken. En ten tweede omdat dit natuurlijk ook onze reeds bestaande gebruikers ten goede komt.

Interne consistentie

 

We hadden een grote inconsitentie bij het weergeven van industry en science levels. Voorheen werden ze op verschillende pagina’s anders weergegeven. Op de “command center” pagina werden ze weergegeven als progress bars (1ste links) en op de andere pagina’s werden ze weergegeven als getallen (2de links) de rechtse kolom toont de nieuwe weergave die nu altijd gebruikt wordt om het sciene of industry level van een planeet weer te geven. Het is een samentrekking van de andere 2 weergave methodes. De progress bar geeft gebruikers een gevoel van welke level gebruikers hebben ten opzichte van de maximum en minimum level. Terwijl het getal ze een duidelijk te vatten waarde geeft van de defense en industry level van een planeet.

Daarnaast hebben alle pagina’s nu een titel gekregen. Zodat gebruikers naast de tab ook hier duidelijk kunnen zien waar ze zich bevinden. Of hetgeen ook een duidelijke hint kan geven van de functionaliteiten die de pagina zal bieden. (Een tip van het boek Don’t Make Me Think! A Common Sense Approach to Web Usability door Steve Krug)

Facebook consistentie

Om meer specifiek te zijn, zijn we hier juist afgestapt van de consitentie met andere facebook applicaties. Waar we eerst de standaard facebook tabs gebruikten (onderaan links), hebben we onze nieuwe tabs (onderaan rechts) nu een stuk herwerkt. Omdat iedereen tabs al wel voldoende kent bij andere websites en er vlot mee kan werken (of dat nemen we in ieder geval aan). Hebben we van deze kennis gebruik gemaakt om ze te verduidelijken. De huidig geselecteerde tab is nu duidelijker, de achtergrond loopt nu vlot over in de achtergrond van de content van onze applicatie. En de niet geselecteerde tabs zijn iets duidelijker op de “achtergrond” gezet. (Weermaals een tip van het boek Don’t Make Me Think! A Common Sense Approach to Web Usability door Steve Krug)

Externe consistentie

We hebben ook onze tabellen een consitentie update laten doorgaan. Nu zien ze er meer uit als alledaagse tabellen (voornamelijk die we zien op het Mac OS X besturingssysteem) met alternerende rij achtergronden en lijnen tussen de verschillende kolommen. Dit in plaats van elke cel individueel een kantlijn te geven en er spatiëring rond te voorzien. (4 bovenste afbeeldingen geven dit weer)

Andere

Daarnaast hebben we ook besloten over de gehele applicatie de concepten “Command Center” en “Homebase” te verwijderen. De laatste is volledig verwijderd. De eerste hebben we vervangen door een meer specifieke term “My Planets” omdat dit duidelijker weergeeft wat de gebruiker van de pagina kan verwachten.

En als laatste hebben ook de attack en opponent pagina’s aangepast, maar hier hierover tijdens de presentatie en in ons finaal verslag.

Advertisements

Written by Dries Janssens

May 18, 2009 at 9:55 pm

Posted in 1

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. Zal interessant zijn om na te gaan of je het effect van deze updates kan meten…

    erikduval

    May 19, 2009 at 7:18 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: