That’s a lot of CHI !

About CHI, GUI and stuff.

Stats voor planetary conquest

leave a comment »

Voor het bijhouden van de stats van planetary conquest, houden we in principe alle kliks bij die gebeuren. Overal wordt gewoon een get-parameter toegevoegd met als naam stat en met een unieke waarde per link of button/form. Wanneer de gebruiker voor de eerste keer op de app komt (soort van inloggen…) merken we dit dus door het ontbreken van de stat parameter. De stats worden gewoon bijgehouden in een simpele databasetabel met 3 velden : het id v/d gebruiker, de unieke code v/d actie die de gebruiker uitgevoerd heeft en een timestamp.

Ik heb al wat zitten denken over hoe we deze stats kunnen gaan interpreteren, en heb nog niet echt heel veel gevonden, maar toch al wat :

  • We kunnen een gewone globale klik-statistiek afleiden die meteen de knoppen/links zal tonen die zeer veel of net zeer weinig gebruikt worden.
  • Ook zouden we per mogelijke unieke actie kunnen berekenen wat de meest voorkomende acties zijn die ervoor / erna uitgevoerd worden. Deze info kan ons misschien een beeld geven van het gedrag v/d gemiddelde gebruiker en hopelijk helpt het ook om onverwachte patronen te ontdekken…
    We kunnen ook meer gebruiken als enkel de vorige/volgende actie, bijvoorbeeld de 4 vorige of de 4 volgende acties, maar ik weet niet goed of dat nuttig gaat zijn.
  • … (nog meer nodig!!!)

Heeft er iemand nog ideeën voor wat we met die stats kunnen doen? ‘k had al gedacht aan hoe lang de gemiddelde gebruiker met de app bezig is, maar er is helemaal geen logout-functionaliteit, dus ‘k denk niet da we aan die info komen, we zouden dan ook een app_leaved stat nodig hebben (nu enkel app_entered). Laat de ideeën maar komen via comments op deze blog!

Advertisements

Written by tonyvanbeers

April 2, 2009 at 3:47 pm

Posted in 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: