That’s a lot of CHI !

About CHI, GUI and stuff.

Our lessons learned…

with one comment

Nu we weer een think aloud sessie moeten houden, kunnen we beter ook eens even stilstaan bij onze bedenkingen bij onze vorige poging. De belangrijkste conclusies die we toen getrokken hadden waren het feit dat we wat meer structuur nodig hadden in onze think aloud sessies en dat we ook beter de tijd konden registreren om echt discrete test data te hebben die vergeleken kan worden.

Ik had gedacht om voor de volgende keer use cases te gebruiken. Door eerst een hele boel use cases op te sommen, daarna hieruit selecteren en die verder uit te werken, creëren we scenario’s die uitgevoerd kunnen worden door de testpersoon. De use cases stellen duidelijk wat de testpersoon moet doen en leggen ook ondubbelzinnig vast wat onze bedoeling is (i.e. wat nu eigenlijk de regels van het spel zijn). Ook praktisch vormen de stappen in de verschillende use cases een uitstekende basis voor het voorbereiden van time sheets doordat de verschillende stappen mijlpalen in de uitvoering van de actie vormen. Bij deze mijlpalen wordt de tijd genoteerd die de gebruiker nodig had (of een globale tijd en doe later de berekening) zodat we voor elke testpersoon op gelijke punten een tijdsmeting doen.

Ik weet dat dit redelijk wat tijd in beslag zal nemen, maar het is zeker een mooi gestructureerde aanpak. Ook kunnen we bij verdere opdrachten misschien ook nog ons voordeel halen uit de use cases (bijvoorbeeld als basis voor onze wire – frames). Indien jullie hiermee akkoord gaan, kunnen jullie dit dan laten weten? Ik was mij deze namiddag deftig aan het vervelen en heb reeds een heel deel afgewerkt. Ik heb verschillende use cases geïdentificeerd, 1 ervan al uitgebreid uitgewerkt, een keuze gemaakt tussen de verschillende use cases en ik ben ook al begonnen aan een template dat we kunnen afdrukken om te gebruiken tijdens de eigenlijke think aloud sessie.

Het volgende wat ik doe na deze post is de documenten op google docs met jullie delen. In die documenten staan enkele secties in het rood, dit zijn plaatsen waar 100% zeker nog wat moet bijgevuld/gewijzigd worden. Verder staat alles in die documenten open voor discussie en voor uitbreiding. Ik kan er nu niet meer aan werken tot donderdag – namiddag, dus kunnen jullie tegen dan iets laten weten (Ok/Veto), dan kan ik nog wat verder werken aan die twee documenten.

Het gedeeltelijke verslag met use cases kan je hier vinden.
De gedeeltelijke template voor 1 Think Aloud sessie vind je hier.

Advertisements

Written by tonyvanbeers

March 4, 2009 at 5:24 pm

Posted in 1

One Response

Subscribe to comments with RSS.

  1. Fijn dat je probeert te leren van eerdere ervaringen! En nog fijner dat je aan dit vak werkt wanneer je je deftig verveelt 😉

    Erik Duval

    March 15, 2009 at 8:32 pm


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: